Auschwitz-dage for 7. klasse til ungdomsuddannelserne

Den 27. januar 1945 befriede sovjetiske tropper udryddelseslejren Auschwitz. Datoen er efterfølgende blevet gjort til en mindedag i en lang række lande, herunder Danmark, hvor folkedrabet på seks millioner jøder og andre etniske grupper markeres. Auschwitz-dag, den 27. januar er Danmarks, og den internationale verdens officielle mindedag for  Holocaust og andre folkedrab.

En del af formålet med Auschwitz-dagen er at sikre, at viden om historiens folkedrab bliver videregivet til yngre generationer. Dagen tager sit udgangspunkt i udryddelserne under Holocaust, men også efter 1945 har folkedrab, etnisk udrensning og masseudryddelser fundet sted mange steder i verden. Derfor er markeringen af Auschwitz-dagen ikke kun af historisk karakter, men sætter også fokus på aktuelle forbrydelser i dag.

Den 23., 25. og 26. januar tæller vi ned til mærkedagen med tre dagsvisninger med introduktion og debat, særligt tilrettelagt for elever i 7. klasse til ungdomsuddannelserne. Alle er dog velkomne. Billetprisen er 30 kr.

Bestil billetterne i Cinemateket og hent pdf med tilbuddet her!
Skolefilmprogrammet her kort listet her

23. januar kl. 10.00 SIMON OG EGETRÆERNE
25. januar kl. 10.00 VI SES IGEN (AU REVOIR LES ENFANTS)
26. januar kl. 10.00 SAMEBLOD

Visninger lørdag:

27. januar kl. 16:45 IDA
27. januar kl. 18:45 SAMEBLOD

Salaam Film & Dialog producerer disse dages filmfestival sammen med Copenhagen Jewish Film Festival, Cinemateket, Jødisk Informationscenter og Batavia Media.