Book billetter til skoleåret 2018-19

Foto: Toolbox Film

Et nyt Salaam Filmfestival år er på vej. Det trykte program lander ude på skolerne i ugerne 23-25. Men allerede nu kan du booke dine pladser på salaam.dk. Hent en digital version af årets festivalprogram her og book billetter til alle årets festivalfilm her.

Fra august 2018 til april 2019 viser Salaam endnu engang film for elever i alle aldre om kulturmøder og globale emner. Sjældent har der været mere brug for indsatser der sætter fokus på interkulturel kompetence og global indsigt, lokalt og globalt. Salaam Filmfestival er et friskt pust ind i din undervisning med farver, lyd, billeder og fængende historier til dine elever uanset alder.

Drama og X-factor på årets festival!  Salaams unge filmhelte strutter af X-factor. Hodja, i nyfilmatiseringen af Ole Lund Kirkegaards legendariske fortælling om Hodja fra Pjort, og Miguel, i den musiksprudlende og farveglade Disneyfilm, Coco, udfolder deres talenter og trodser normerne i deres familier. Musikken er også i centrum for Maria i Barn af umulig kærlighed. Hun søger sin egen identitet i et krydsfelt mellem sin nordjyske mor fra Jehovas Vidner og sin far, der er flygtning fra Libanon. I Børnene på Silkevejen og Rodløs kæmper børn og unge for et værdigt liv ligesom Walaa, der rebelsk tilkæmper sig rollen som politikvinde i Palæstina i What Walaa Wants. Hvert individ tæller, og et enkelt menneskes kamp kan føre til forandringer, hvilket vi også ser i Jaha’s Promise. Det lykkes hende at stoppe FGM i Gambia; den udbredte praksis med at skære i piger og kvinders kønsdele.

I år griber Salaam også tilbage i historien med tre film om jødeforfølgelserne i 1930’erne og under 2. Verdenskrig. Fannys rejse, Lore og Simon og egetræerne er film, der trods den historiske kontekst behandler aktuelle spørgsmål som: Hvordan accepterer og respekterer vi hinanden trods vores forskelle og på tværs af sociale, kulturelle, sproglige eller religiøse skel? Og hvornår vokser hadet frem og skiller os i dem og os? Hvad ligger bag mistillid, diskrimination og hadkriminalitet? Er det angst? Misforståelser? Magtbegær? I nutiden fortsætter vi undersøgelsen af disse presserende spørgsmål i skildringen af elendige betingelser for polske løsarbejdere i Sverige med Strawberry Days, og den fortsatte diskrimination af sorte i USA med I Am Not Your Negro.

Genopdragelsesrejser er temaet for to film. I Wallay tvinges den utilpassede dreng, Ady, af sin far til at rejse fra Frankrig til familie i Burkina Faso. Nisha på 16 år er tæt på at miste livet, da hendes far og bror kidnapper hende fra ungdomslivet i Norge til genopdragelse i Pakistan. Se det i Iram Haqs delvist selvbiografiske film Hvad vil folk sige.

Terrorisme, radikalisering og splintrede unge liv i mødet med Al-Shabab og ISIS er emnet for Den fortabte kriger og City of Ghosts. Cirkeline er tilbage på lærredet. Vi glæder os til at tage med hende til Zoo’s afrikanske lande i Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn. Og Storken Richard når trods alle odds til Afrika, selvom han ikke er en stork. Til Tanzania når vi med Atate na Mapanya af Anaeli Kihunrwa, vores tidligere prisvinder fra Dar-es-Salaam.

Vi kommer desuden godt rundt i landet med Med Skolen i Biografen med filmene Fannys rejse og Hvad vil folk sige.

På gensyn i biografens oplyste mørke!

//Solveig Thorborg
Leder af Salaam Filmfestival