Book billetter til skoleåret 2017-18

Foto: Filmbazar

Et nyt Salaam Filmfestival år er på vej. Det trykte program lander ude på skolerne i ugerne 23-25. Men allerede nu kan du booke dine pladser på salaam.dk. Hent en digital version af årets festivalprogram her

Fra august 2017 til april 2018 viser Salaam endnu engang film for elever i alle aldre om kulturmøder og globale emner. Sjældent har der været mere brug for indsatser der sætter fokus på interkulturel kompetence og global indsigt, lokalt og globalt. Salaam Filmfestival er et friskt pust ind i din undervisning med farver, lyd, billeder og fængende historier til dine elever uanset alder.

Tiden rummer komplekse spørgsmål og paradokser, barske realiteter og smukke drømme – og det afspejler filmudvalget på Salaam Filmfestival i år. Fra borgerkrigen i Libanon med Salaam-klassikeren Zozo til det sønderskudte Syrien og den prisbelønnede dokumentar De sidste mænd i Aleppo. Med fortællingen Mon de kommer om natten? lander vi i Give med afghanske Rokhsar der drømmer om permanent ophold. Håbet er stort, men svært at fast­holde i dokumentarfilmen Håbet bag hegnet hvor unge afrikanske mænd søger lykken tæt på Europa. De mindste kan lære om demokratiske processer gennem en sand Salaam-film med Dyrene i Hakkebakkeskoven, som endelig er blevet filmatiseret.

Der er et vældigt drive bag mange af hovedpersonernes rejse igen i dette års Salaam program – drømme der betvinger alle elendige odds. Sacha drager ud på en visionær og farefuld færd til Nord­polen i den farveskønne dansk-franske tegnefilm, På toppen af verden. I den rystende, svenske Sameblod må Elle Marja bryde med sin samiske familie for at blive skolelærerinde i 1930’ernes Sverige. Og en intens drøm om et par bevingede sko bringer os med drengen Fallous til en bjerglandsby i Tunesien i Mine sko. Den Oscarnominerede kortfilm Silent Nights fortæller om en ghanesisk flaskesamlers drøm om at forsørge sin familie og en ung kvindes drøm om kærlighed på Nørrebro.

Musik som vejen til frigørelse er det bærende element i tre af årets film. I Junction 48 bliver den palæstinensiske hip-hop sanger Kareem politisk vakt af de israelske soldaters brutalitet. I Max og Lenny er Max gået ud af skolen, men udtrykker sig gennem rap og oplever sit livs første rigtige venskab. Musikken i den billedskønne, brasilianske tegnefilm Giganternes vej spilles på håndlavede in­strumenter af den estimerede, andinske musiker Tito la Rosa.

Globale temaer springer frem overalt i programmet. Børnesolda­tens nye job viser hvordan Vesten bruger lejesoldater i krige rundt om i verden, og There will be water handler om at omdanne hav­vand til ferskvand.

Til gengæld går vi lokalt når vi oplever unges identitetsproblemer på nært hold i Oslo med Barneraneren og så er der venindefnidder i den koreanske film Vores verden. Slutteligt er The Student en sjælden skildring fra Rusland om radikalisering.

Vi kommer desuden godt rundt i landet med Med Skolen i Biografen med filmene Mustang, Lammet og Vores verden.

 Velkommen til glæde, tårer og oplysning i biografmørket!

Solveig Thorborg
Leder af Salaam Filmfestival