Erhvervspraktik på Salaam uge 10

Vi har fået glæden af at være erhvervspraktikanter på Salaam Filmfestival i uge 10. Vi vil skrive om oplevelsen, vores indtryk og hvad vi har lavet de forskellige dage.

Mandag blev vi taget godt i mod på kontoret. Vi fik en rundvisning i VerdensKulturCentret, hvor Salaams kontor holder til. Mandag så vi to film, og vi blev introduceret for hvilke spørgsmål vi skulle reflektere over, i forhold til om filmene sagde os noget, og om vores alder, som en målgruppe ville kunne få noget ud af filmene.

Tirsdag var vi i Empire Bio og se filmen ”Mustang”. Der mødte ca. 150 elever op, så salen var godt fyldt. Før filmens start var der en oplægsholder, som fortalte om sine egne oplevelser, der mindede om de emner filmen berørte. Ud over det så vi endnu en film tilbage på kontoret.

Onsdag var vi på Læringsfestival i Bella Centeret. Vi delte bod med Oxfam Ibis, der laver ”Læseraketten” til skoler. Vi havde selv bøger og flyers med: Bøgerne ”I 7 Sind” blev hurtigt delt ud, og sidst på dagen havde vi heller ikke flere flyers tilbage. På Læringsfestivalen var der mange forskellige stande, og vi besøgte mange af dem.

Torsdag var vi på kontoret. Vi samlede op på oplevelserne onsdag, og vi lavede et Instagram opslag. Vi så endnu en film.

Fredag var vi på kontoret. Vi færdiggjorde vores blogindlæg. Vi lavede også en ”ingrediensleg” fra Salaams undervisningsbog ”3 KLASSER PÅ VEJ”, hvor vi skulle notere de ingredienser, eller kvaliteter, der ville være med til at gøre vores arbejdsliv godt, og hvilke karrierer, der ville passe dertil.

Ugen igennem har vi set film og taget stilling til, hvad vi synes om dem. Vi skulle vælge en af de film, vi har set, som vi særligt kan anbefale. Vi har valgt ”Hvad vil folk sige?”

Vi finder filmen spændende, da den viser mange kontraster. Hovedpersonen er en pige, der er bosat i Norge, men hendes familie kommer oprindeligt fra Pakistan. I løbet af filmen bliver hun sendt til Pakistan, fordi faren finder hende sammen med en dreng på værelset. Vi synes at det er forbløffende, at man kan sende ens datter væk, fordi at hun har gjort noget, der vil sætte et dårligt lys på familien, i andres øjne.

Unge i Danmark vil få noget at tænke over, når de ser filmen på Salaams filmfestival i skoleåret 2018-19. Det kan også ske i Danmark, at nogen vokser op i et samfund med en dansk kultur, men i en familie der har en anden kultur og sociale normer end de typisk danske. Filmen er lavet af Iram Haq, der selv er norsk-pakistansk, og den foregår i Norge og Pakistan.

// Freja og Zilan fra 8. klasse