Event: Lore, Cinemateket, København

16.11.2018 kl. 09:30

Med denne film lander vi i Tyskland i maj 1945, hvor landet er delt op i en amerikansk, en russisk og en engelsk besættelseszone. Lore er navnet på den unge teenager, der får ansvaret for sine små søskende, da deres forældre arresteres som højstående nazister. De må igennem landet for at nå deres mormor. Undervejs på den lange vandring, opdager Lore både hvad hendes forældre har været med til at udrette og hun bliver konfronteret den ide om jøder som hendes forældre har indstillet i hende.  Hun møder nemlig Thomas, der har papirer på at han har siddet i kz-lejr og er jøde.

Salaam Filmfestivals oplægsholder kommer ind på emner som flugt, både efter 2. verdenskrig og i dag, selvforståelse og forforståelse. De flygtende børn, der er ofre for de voksnes krige, kommer i fokus. Forstår de flugten og hvad de flygter fra?

Lore

fag: Dansk, Historie, Samfundsfag, Tysk
Temaer: 2. Verdenskrig, Børn på flugt, Diskrimination, Krigstraumer

Oplægsholder: Afshin Firouzi

Ledige billetter: 67

Pris pr. billet: kr. 20 ,-


Adresse:
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K


Book:

Udfyld formularen herunder for at booke.
Felter markeret med * SKAL udfyldes

Folkeskoler og andre offentlige institutioner skal opgive EAN nr. ved booking. Folkeskoler og offentlige institutioner i Københavns Kom­mune skal derudover oplyse et brugerID ved booking. Privatskoler, friskoler og andre institutioner der ikke har et EAN nr. kan bestille pladser ved at skrive til booking@salaam.dk eller ringe på tlf. 32 118 188

Kvittering sendes til den opgivne e-mail adresse. Faktura sendes til skolens kontor.


Klassetrin*