The Act of Killing

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Da militæret overtog magten fra regeringen i Indonesien i 1965, blev det starten på en blodig karriere for Anwar og hans venner, der hidtil havde solgt biografbilletter på det sorte marked. Nu fik de til opgave at udrydde kommunister, kinesere og intellektuelle. I løbet af et år havde de mere end en million liv på samvittigheden. Instruktør Joshua Oppenheimer har fulgt Anwar og hans ’kolleger’ under en filmatisering af deres grufulde gerninger. De vil fortælle deres version af historien med alt, hvad det indebærer af musicalnumre, gangsterhatte og en tiltagende dårlig smag i munden.

 

Land:Danmark/Norge/UK
sprog:Indonesisk og engelsk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:The Act of Killing
instruktion:Joshua Oppenheimer
varighed:115 min. I alt: 2 t. og 25 min.
fag: Engelsk, Geografi, Historie, Kristendom og Religion, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Etik, Fiktion/faktion, Folkemord, Fornægtelse, Historieskrivning

Oplæg

Filmen er et hårdrejsende og absurd indblik i en erkendelse, der måske/måske ikke venter lige om hjørnet på de pensionerede lejemordere. Vores oplægsholder taler med eleverne om den usædvanlige proces med at få de involverede til at fortælle historien, hvordan grufulde gerninger som mord på civile kan finde sted rundt om i verden, og om hvordan det altid er vinderen, der skriver Historien.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.