Africa United

4. - 6. klasse

En eventyrlig og rørende fortælling om tre børn fra Rwanda, der rejser gennem syv lande i Afrika for at nå deres store mål — at deltage i åbningen af VM i fodbold i Johannesburg. Den fantastiske rejse tager dem igennem en række sjove, farlige og bizarre oplevelser i et Afrika de færreste får at se. Undervejs får de følgeskab af to nye venner, der hjælper dem gennem deres prøvelser. En film om drømme, håb og venskab, der viser, at når man holder sammen som et hold, er alt muligt.

Land:UK/Rwanda/Sydafrika, 2010
sprog:Engelsk med danske undertekster
censur:Anbefales fra 7 år
original titel:Africa United
instruktion:Debs Paterson
varighed:84 min.
fag: Engelsk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Eventyr, Fællesskab og gruppeidentitet, Hverdagens helte og heltinder, Kærlighed og venskab uden grænser

Oplæg

Vores oplægsholder, der selv har rødder i Afrika, fortæller om de udfordringer og problemer som mange børn i Afrika kæmper med, og om hvilke roller håb, drømme, og sammenhold spiller, især i vanskelige situationer. Er der lighedstræk mellem afrikanske og danske venskaber? Er det nemmere at takle problemer og kæmpe for sine drømme med hjælp fra vennerne?

Salaams oplægsholder Munira A. Ali giver en kort præsentation af sit oplæg til spillefilmen ‘Africa United’: Se videoklippet her

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.