Bag fjendens linjer

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Vi er i den nordirske hovedstad, Belfast, i starten af 1970’erne. Britiske soldater forsøger at få styr på urolighederne mellem protestanter og den katolske oprørsgruppe IRA. Den unge soldat, Gary Hook, bliver ved et uheld efterladt i det katolske kvarter – på ukendt territorium, hvor han ikke kan kende ven fra fjende. Det bliver en hård nat for Gary, der oplever mord, bombardementer og en konstant usikkerhed over, om han nogensinde vender tilbage til sin deling. ”Bag fjendens linjer” er en film, der stiller skarpt på konsekvenserne af en konflikt mellem to parter, der er forankrede i forskellige trosretninger.

Land:Storbritannien
sprog:Engelsk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:'71
instruktion:Yann Demange
varighed:2 timer + 10 min.
fag: Engelsk, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Identitet, Nationalisme, Væbnede konflikter

Oplæg

Hvad var udgangspunktet for den blodige konflikt i Nordirland, og hvordan står det til med loyalister og republikanere i Nordirland i dag? Vores oplægsholder vil igennem dialog med eleverne skabe en indsigt i disse historiske aspekter, men også tale om hvordan det føles at være et fremmed sted, hvor man ikke kan kende ven fra fjende.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.