Barn af umulig kærlighed

7. - 10. klasse

Maria kommer fra en meget usædvanlig baggrund. Hendes mor er Jehovas Vidne fra Nordjylland og hendes far er flygtning fra Libanon. De blev skilt inden Maria blev født, og Maria har haft meget lidt kontakt til sin far. Nu er hun 27, spiller musik og vil gerne vide mere om sin far og møde sin libanesiske familie, som hun mener, at hun må have sit musikalske talent fra. Men Maria og faren har svært ved at nå hinanden og snakke om fortiden, og lige før en planlagt rejse til Libanon hopper faren fra uden forklaring. Det får kun Marias frustrationer til at vokse; hvorfor vil han ikke med?

Forsmag til filmen kan ses ved at følge linket her

“Se også” pakken giver dig som lærer mulighed for at bestille et film- og dialogarrangement ude på din skole for kun 750 kr. Klik her for at se oversigten over hvilke filmtitler du kan udvide oplevelsen med ude på din skole!

Land:Danmark
sprog:Dansk og arabisk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af medierådet
original titel:Barn af umulig kærlighed
instruktion:Rania M. Tawfik
varighed:39 min. Film + oplæg: 1 time og 10 min.
fag: Dansk
Temaer: Familie, Flygtninge, Identitet, Musik som eget udtryk

Oplæg

Efter filmen kommer instruktør Rania M. Tawfik og fortæller om filmens tilblivelse. Hvorfor har Maria og faren så svært ved at nå hinanden? Hvorfor kender Maria ikke noget til sin fars kultur og hjemland? Rania er selv flygtning fra Irak og kender følelsen af at være splittet mellem to kulturer.