Barneraneren

7. - 10. klasse

Noah er 15 år da han bliver arresteret for røveri mod yngre børn. Som straf bliver han tvunget til at flytte fra sin mor og alle barndomsvennerne i Oslo og ud til sin far i den pænere forstad Bærum. Sagen fyldte meget i de norske medier, og derfor ville instruktøren give Noah mulighed for at fortælle sin version. Filmen balancerer mellem dokumentar og drama – en ungdomsfilm om en teenagers første møde med systemet. Salaams Young Curators fra Ishøj har udvalgt denne film fordi ”Noahs miljø er tæt på vores”, som de siger.

Land:Norge, 2016
sprog:Bokmål med norske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Barneraneren
instruktion:Jon Haukeland
varighed:100 min. Film + oplæg: 2 timer og 10 min.
fag: Dansk, Film- og mediefag, Samfundsfag
Temaer: Filmskabelse, Identitet, Identitetsdannelse, Kriminalitet, Venskab

Oplæg

Hvad er fiktion, og hvad er virkelighed? Barneraneren blander dokumentar og drama, og vores oplægsholder vil komme ind på hvad der sker når man blander filmgenrer. Hvordan ser man hvad der er hvad?
Der vil også blive talt om hvordan man kommer ud af ungdomskriminalitet, og hvad venskab betyder for de veje man tager i livet.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.