Bedre end Beckham

7. - 10. klasse

Det er ikke let at være datter i en ortodoks sikh familie i England, når man er helt syg med at spille fodbold. Og det er Jess på 18. Hendes store idol er Beckham, og da hun bliver veninde med den engelske Julia og forelsker sig i træneren Joe, kan end ikke hendes søsters forestående bryllup holde hende tilbage. Jess’ dobbeltliv er grundlaget for filmens dramatiske udvikling, hvor alle idealer anfægtes, og løgne og misundelse skiller og genforener Jess og Julia. På ægte engelsk vis blander “Bedre end Beckham” humor og realisme og viser, at det svære kulturmøde også kan behandles med en befriende lethed.

Land:England, 2002
sprog:Engelsk, danske undertekster
censur:Tilladt for alle
original titel:Bend it like Beckham
instruktion:Gurinder Chadha
varighed:122 min. I alt: 2t. og 30 min.
fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Idræt, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Fællesskab og gruppeidentitet, Fodbold, Fordomme og fjendebilleder, Idræt, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligheder og forskelle, Mønsterbrydere

Oplæg

Vores oplægsholder vil med afsæt i sin egen flerkulturelle baggrund skabe en dialog med eleverne om de udfordringer, man til tider kan møde, når man står med et ben i flere kulturer. Derudover vil der også blive talt om, hvordan man som ung alligevel kan skabe sig sin egen vej på trods af andres forventninger og fordomme.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.