Børnene på Silkevejen

2. - 5. klasse

Life is a Beach: Javed på 11 år og hans ven Shahidul på 15 er droppet ud af skolen og drømmer om en fremtid som surferstjerner. Når de ikke arbejder på stranden, bruger de al deres tid i Sifats surfklub.

Akrobat: Erdenchimeg er 11 år og går på en cirkusskole i Mongoliet, hvor hendes hold træner til et prestigefyldt Guinness show. For at komme med skal Erdenchimeg kunne balancere hele sin vægt på én hånd.

Hestefeber: Daniar er 12 år, bor i Kirgisistans bjerge og er tosset med heste. En dag kommer hans far hjem til gården med en vild hingst. Hvis Daniar kan tæmme den, er den hans. Hvis ikke, skal den aflives.

Trailer til de tre film, samt to der ikke vises på Salaam filmfestival, kan findes her

“Se også” pakken giver dig som lærer mulighed for at bestille et film- og dialogarrangement ude på din skole for kun 750 kr. Klik her for at se oversigten over hvilke filmtitler du kan udvide oplevelsen med ude på din skole!

Land:Danmark
sprog:Dansk tale og tekst
censur:Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
original titel:Life is a beach/Akrobat/Hestefeber
instruktion:Jens Pedersen
varighed:62 min. Film + oplæg: 1 time og 30 min.
fag: Dansk
Temaer: Akrobatik, Børn i andre lande, Børn i verden, Drømme, Fattigdom, Ridning, Surfing

Oplæg

Salaams oplægsholder taler om, hvordan mange børn i verden lever under barske livsvilkår men alligevel har drømme og håb for fremtiden. Hvordan er det at kæmpe hårdt for at få sine drømme til at gå i opfyldelse? Hvor store chancer har børnene på Silkevejen for at drømmene går i opfyldelse?