Camp X-Ray

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Den unge, kvindelige soldat Cole ankommer til Guantánamo-basen på Cuba, hvor USA har fængslet kombattanter fra krigene i Irak og især Afghanistan. Her udsættes hun på én gang for det hårde macho-miljø på basen og for de fængsledes vrede mod hende – både fordi hun er kvinde, og fordi hun er amerikansk soldat. Cole opdager langsomt, at verden ikke er sort og hvid, og at der findes godt og ondt på begge sider af celledørene. Det gør det svært for Cole at spille rollen som den strenge soldat over for Ali, som har været interneret i otte år, og efterhånden udvikler der sig et venskab mellem dem.

Land:USA
sprog:Engelsk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Camp X-Ray
instruktion:Peter Sattler
varighed:117 minutter. I alt 2 t. og 30 min.
fag: Engelsk, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Ekstremisme, Fordomme og fjendebilleder, Køn, Krigen mod terror, Militær, Religion

Oplæg

Vores oplægsholder vil snakke om fordomme og fjendebilleder. Hvem er fjenden i krigen mod terror? Hvorfor kan Cole ikke opretholde sit fjendebillede i forhold til Ali? Og hvilken rolle tildeles hun i en macho-kultur som den på Guantánamo? I dialogen med eleverne taler vores oplægsholder også om, hvilke fordomme eleverne selv har, og om hvorvidt vi kan lære at lægge vores fordomme fra os.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.