De sidste mænd i Aleppo

9. klasse - Ungdomsuddannelser

De frivillige fra organisationen De Hvide Hjelme arbejder sig gennem den sønderbombede, syriske by Aleppo for at tage sig af overlevende og døde i sammenstyrtede bygninger. Den prisbelønnede danske dokumentarfilm kommer helt tæt på de mennesker der bliver vores helte: Khaled, Mahmoud og Subhi. De trodser krigens umenneskelighed og bringer de overlevende i sikkerhed. De insisterer på at fastholde menneskeligheden midt i krigens kaos med improviserede fodboldkampe og fisketure. De sidste mænd i Aleppo er en hyldest til menneskeligt mod og medfølelse.

Land:Danmark, Syrien, Tyskland, 2017
sprog:Arabisk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Last Men in Aleppo
instruktion:Feras Fayyad
varighed:110 min. Film + oplæg: 2 timer og 15 min.
fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Håb og drømme for fremtiden, Hverdagens helte, Konflikter, Krig, NGO'er

Oplæg

De sidste mænd i Aleppo er en barsk film, og vores oplægsholder bearbejder indtrykkene sammen med eleverne. Hvorfor bliver mændene fra De Hvide Hjelme ved med at hjælpe med fare for deres eget liv? Hvordan opretholder man sin menneskelighed og et håb i en krigszone som Aleppo? Hvorfor flygter mændene ikke med deres familier?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.