Den fortabte kriger

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Mohammed var tre år, da han blev sendt alene fra Somalia til England. Han blev kriminel, og i fængslet blev han radikaliseret. Efter fængslet sluttede han sig til Al-Shabab i Somalia. Da han finder ud af, at Al-Shabab er en terrororganisation, flygter han og lever nu under jorden i Mogadishu. Her møder han 17-årige Fathi, som kommer fra London, men er sendt på genopdragelse af sin familie. De gifter sig, og hjemme i London føder Fathi deres søn Yassir. Men hvordan kan de blive en familie, når Mohammed ikke kan komme til England, og Fathi ikke vil bo i Afrika?

 

Land:Danmark, Sverige, 2018
sprog:Somali og engelsk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Lost Warrior, Danmark, Sverige, 2018
instruktion:Nasib Farah og Søren Steen Jespersen
varighed:82 min. Film + oplæg: 1 time og 50 minutter
fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Demokrati, Radikalisering, Religion

Oplæg

Hvordan kan Al-Shabab kan tiltrække unge, også fra Danmark, og bilde dem ind, at det er en befrielsesbevægelse? Hvorfor bliver Mohammed radikaliseret? Bør man tilgive ham, når han aldrig har deltaget i terror? Mohammed og Fathi er meget unge. Skal de have en chance? Eller er det dumhed og naivitet, når de gerne vil være en familie?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.