Det største hus i verden

0. - 2. klasse

I den guatemaltekiske bjergkæde Cuchumatanes bor mayapigen Rocio på otte år med sin gravide mor og bedstemor, mens hendes far arbejder langt borte. Da moren får veer, må Rocio passe fårene alene i bjergene. Derude møder hun sin veninde Ixchumila der også passer får. De to piger leger sammen hele dagen, men hen mod aften opdager de at der mangler et lam. Ixchumila skal hjemad med sine får, og Rocio må lede efter lammet alene. Hun kommer til et lille hus hvor der bor en ældre mand. Kan han mon hjælpe hende? Eller må hun gå hjem uden lammet?

Land:Guatamala, Mexico, 2015
sprog:Mayasproget mam og spansk med dansk tale
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:La casa más grande del mundo
instruktion:Ana V. Bojorquez, Lucía Carreras
varighed:75 minutter. Film + oplæg: 1 t. og 45 min.
fag: Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Børnearbejde, Familie, Mayaindianere, Naturmystik

Oplæg

Vores oplægsholder som har et stort kendskab til Latinamerika, vil komme ind på levevilkårene for den oprindelige befolkning i Guatemala. Hun vil tale om hvorfor børn i nogen lande er nødt til at tage et stort ansvar for familien, og hun vil også komme ind på hvordan man ser sin frygt i øjnene og lærer at håndtere den gennem ansvar.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 500 kr. pr. klasse
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for én klasse.

Salaam Skoles Workshops: 2000 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 188/288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.