Diary from the Revolution

8. klasse - Ungdomsuddannelser

En flok mænd spadserer rundt i en forretning i Misrata i Libyen og kigger på marengs-formede brudekjoler. Den samme flok mænd sad seks måneder tidligere og reparerede deres maskinpistoler, fuldstændig uvidende om hvordan man håndterer sådan et våben. I mellemtiden er flere tusinde blevet dræbt i kampen for en ny tilværelse, og de fleste har oplevet døden på nært hold. Den norsk-libyiske filminstruktør Nizam Najjar rejste i 2011 til Libyen med sit kamera for at slutte sig til en milits og lære oprørerne at kende. Han ville støtte og dokumentere demokratiets indtog i landet – men hvad er demokrati?

Land:Libyen/Norge, 2011
sprog:Arabisk tale med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Diary from the Revolution
instruktion:Nizam Najjar
varighed:55 min. I alt: 1 t. og 25 min.
fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Demokrati, Fordomme og fjendebilleder, Krig, Kulturmøde, Mellemøsten, Politik

Oplæg

Vores oplægsholder vil fortælle om det arabiske forår, og de konsekvenser de folkelige opstande har fået i Libyen. Hvorfor blev kampen for demokratiet i Libyen mere blodigt end i Ægypten og Tunesien? Hvordan diskuterer filmen og dens medvirkende kvindernes rolle? Hvad er demokrati, og hvornår kan man sige, at et land er demokratisk? Er demokrati løsningen på konflikterne?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.