Difret

8. klasse - Ungdomsuddannelser

”Difret” fortæller den virkelige historie om en 14 årig piges kamp for retten til sin egen krop og fremtid. En gruppe mænd bortfører Hirut, og hun bliver voldtaget af en mand, der ønsker at gifte sig med hende. Under et flugtforsøg skyder hun ham med hans egen riffel. Spørgsmålet om skyld kompliceres af, at ’bortførelse til ægteskab’ er en udbredt, etiopisk tradition. Advokaten Maeza hører om Hiruts sag og ønsker at hjælpe hende, men det bliver en hård kamp. Hun arbejder imod gamle traditioner i et mandsdomineret samfund. Difret betyder både voldtægt og mod.

Land:Etiopien
sprog:Amharisk med engelske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Difret
instruktion:Zeresenay Berhane Mehari
varighed:99 min. I alt: 2 t. og 10 min.
fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, By og land, Drømme, Fremtidsudsigter, Globalisering, Identitet, Køn, Kulturmøde, Kvinderettigheder, Ligestilling, Pigeliv, Traditioner og modernitet

Oplæg

Hvorfor er det så svært for Maeza at vinde Hiruts sag, og hvordan er det at gøre op med gamle traditioner? Vores oplægsholder kommer selv fra en kultur, hvor gamle traditioner er en del af hverdagslivet. Eleverne vil blive engageret i en dialog om kvinders rettigheder verden over, og om hvordan forskellige kulturer udøver kontrol over kvinder.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.