District 9

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I Johannesburg er slumkvarteret District 9 blevet hjemsted for en stor gruppe rumvæsner, der kom til Jorden tyve år tidligere i håb om asyl. Men “rejerne”, som de fremmede kaldes, gør menneskene utrygge med deres sære udseende og opførsel. Regeringen har derfor sat det private selskab Multi-National United til at foretage en tvangsflytning af rejerne til et reservat 200 km væk. Den grå kontormus Wikus Van der Merwe bliver kisteglad, da han får til opgave at lede forflytningen. Under arbejdet bliver han dog smittet med en mystisk virus, og snart begynder hans krop at mutere.

 

Land:New Zealand
sprog:Engelsk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:District 9
instruktion:Neill Blomkamp
varighed:112 min. I alt: 2 t. og 20 min.
fag: Engelsk, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Apartheid, Flygtninge, Frygten for det fremmede, Parallelsamfund, Politik, Tolerance

Oplæg

Med et indgående kendskab til Sydafrika og raceadskillelsen mellem sorte og hvide, fortæller vores oplægsholder om den historiske og politiske baggrund for filmen og åbner op for en dialog om angst og mangel på tolerance for andre folkefærd. Og hvad betyder legen med genrer som sci-fi, reportage og dokumentarisme for måden, filmen fortæller historien på?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.