Drengen og verden

1. - 4. klasse

Træd med ind i et fantastisk, animeret univers, hvor fløjtespil og smukke billeder bærer fortællingen om en lille drengs rejse på jagt efter sin forsvundne far. Den lille dreng opdager hurtigt kontrasten mellem den industrialiserede storby og den farverige landlige kultur, og på rejsen ser han, hvordan bomulden kommer fra plantagen til fabrikken for til sidst at ende som tøj hos de moderne mennesker i byen. Samtidig ser han også, hvordan menneskene, der arbejder med produktionen, lider under et presset arbejdsmiljø, hvor de let kan blive erstattet af maskiner.

Land:Brasilien
sprog:Ingen tale
censur:Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
original titel:O Menino e o Mundo
instruktion:Alê Abreu
varighed:1 time + 50 min.
fag: Billedkunst, Dansk, Musik, Natur/Teknik
Temaer: At blive voksen, At miste, By og land, Familie, Far og søn, Fattigdom, Folkekultur, Globalisering, Identitetsdannelse, Industrialisering, Klima, Kulturmøde, Musik, Rejse

Oplæg

Filmens eksplosion af farver og smukke billeder ligger i tråd med, hvordan drengen oplever verden på sin rejse. Oplægsholderen vil udfolde brugen af billedsprog og musik i samtale med eleverne, og samtidig også tale om længslen efter en, man savner, og om at komme til en ny og anderledes verden.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.