Drømmen om Danmark

7. klasse - Ungdomsuddannelser

Wasiullah flygtede alene fra Afghanistan da han var 15. Michael Graversen mødte ham da han boede på asylcenter i Danmark og drømte om et liv her. Men han opnår ikke asyl og skal sendes tilbage til Afghanistan nu hvor han fylder 18. Han flygter fra asylcentret, og Michael følger ham til Italien hvor Wasiullah håber på asyl. Da der er mange flygtninge i Italien, må han vente på at få sin sag behandlet. Livet på gaden nedbryder ham langsomt. Filmen giver et uafrysteligt billede af livet som flygtning og asylansøger i Europa.

Denne film er en del af “Se også” pakken, der giver dig som lærer mulighed for at bestille et film- og dialogarrangement ude på din skole for kun 750 kr. Læs mere om indhold og booking her.

Land:Danmark, Italien, 2015
sprog:Dansk, engelsk, italiensk, pashto, dari med danske undertekster
censur:Tilladt for alle, men frarådet børn under 7 år
original titel:Drømmen om Danmark
instruktion:Michael Graversen
varighed:60 minutter. Film + oplæg: 1 t. og 30 min.
fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Flugt, Flygtninge, Flygtningeliv, Identitet, Nationalitet

Oplæg

Hvorfor flygter så mange uledsagede unge drenge fra Afghanistan? Hvad vil det sige at være uledsaget flygtningebarn? Hvorfor kan folk som kommer med gode intentioner og gerne vil bo i Danmark ikke få opholdstilladelse?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.