Fortet

4. - 7. klasse

Den indiske dreng Chinmay flytter endnu engang med sin mor til et nyt sted. Familien føler stadig en stor sorg efter farens død. At starte i en ny skole bliver ikke let for den lidt nørdede Chinmay, der har svært ved at blive en del af flokken. Først da han hjælper Yuvraj, lederen af nabolagets drengegruppe, med skolearbejdet, bliver han lukket ind i en form for venskab. Men kan et gensidigt og ægte venskab opstå så hurtigt? “Fortet” er en smuk film, der finder sted i den nordindiske jungle, men fortæller en universel historie om den svære tid efter et tab og frem mod en ny begyndelse.

Land:Indien
sprog:Marathi med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Killa
instruktion:Avinash Arun
varighed:110 min. I alt: 2 t. og 20 min.
fag: Dansk, Geografi
Temaer: Familie, Fællesskab og gruppeidentitet, Hverdagens helte og heltinder, Kulturmøde, Venskab

Oplæg

Hvordan er det at starte et nyt sted og skulle tilpasse sig alt det nye samtidig med, at man holder fast i sig selv? Vores oplægsholder har selv oplevet at komme til et nyt sted, endda et nyt land, og vil starte en dialog med eleverne om de muligheder og udfordringer, en ny start fører med sig. Kan de genkende Chinus følelser og oplevelser fra deres eget liv?

Hør vores oplægsholder Omar fortælle om filmen her

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.