Four Lions

9. klasse - Ungdomsuddannelser

Denne groteske satire gør grin med noget så alvorligt som terrorisme og antiradikalisering. Fire unge muslimske  mænd bor i en grå engelsk industriby. De vil starte en krig ud fra hver deres tågede og tåbelige årsag. Ingen af dem er den skarpeste kniv i skuffen, og derfor går planen i vasken. En moderne Olsen Banden, der er ekstremt satirisk, modig og især politisk ukorrekt. Eftertænksomheden melder sig i mødet med de fire unge, som føler sig så vrede på samfundet, at de griber til våben.

Land:UK
sprog:Engelsk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Four Lions
instruktion:Chris Morris
varighed:101 min.
fag: Dansk, Engelsk, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Ekstremisme, Etik og moral, Farlige fælleskaber, Frygten for det fremmede, Identitet, Islam og Vesten

Oplæg

Overalt i verden rekrutteres unge muslimer til opstand mod vestlig kultur og politik. Hvem er de, der lader sig erhverve? Hvorfor gør de det? Mød en oplægsholder med kendskab til det radikaliserede miljø. Hvad sætter man på spil, når broderskabet overskygger alt andet? Kan der trækkes tråde til terrorister i Vestens egen historie?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.