Giraffada

4. - 7. klasse

Ziad elsker giraffer, og heldigvis arbejder hans far, Yacine, som dyrlæge i den palæstinensiske Zoologiske Have. Desværre synes drengene fra skolen ikke, at det er sejt, og de mobber Ziad. Under et bombeangreb dør den ene af girafferne, og derfor vil den anden giraf, Rita, ikke spise. Ziad og Yacine sætter alt ind for at få en ny mage til Rita, men det er en vanskelig mission for de må tage til Israel og bryde loven for at finde en ny giraf. ”Giraffada” er en varm fortælling om en drengs kærlighed til dyr og hans opvækst med en alenefar, i skyggen af den konstante konflikt imellem Palæstina og Israel.

Land:Palæstina/Italien/Tyskland/Frankrig
sprog:Hebraisk, arabisk, engelsk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Giraffada
instruktion:Rani Massalha
varighed:85 min. I alt: 1 t. og 55 min.
fag: Dansk, Historie, Natur/Teknik
Temaer: Barndom i krig, Børn i krig, Dyr, Eventyr, Familie, Far og søn, Hverdag i krigszonen, Israel-Palæstina, Mistet forælder, Mobning, Sammenhold, Vilje

Oplæg

Filmens temaer er mange: Hvordan er det at blive mobbet? Hvordan er det, når ens forælder får en ny kæreste? Hvad betyder det at leve en hverdag i skyggen af voldelige konflikter? Disse oplevelser kan vores oplægsholder fortælle om fra sit eget liv, og der vil også følge en kort forklaring af konflikten mellem Israel og Palæstina.

Se video hvor Salaams oplægsholder André fortæller om filmen Giraffada

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.