Guerillasønnen

8. klasse - Ungdomsuddannelser

En dokumentarfilm af Zaynar Adami, hvis far Taher var guerillasoldat i Kurdistan og som sendte Zanyar alene til Sverige som 5-årig. Taher fortrænger krigens rædsler og har fået et hjerteanfald. Zanyar mener, at det hænger sammen med, at faren prøver at skjule sin sorg og minderne om de ting, han var igennem under krigen. Zanyar er overbevist om, at det har bygget en mur mellem dem, som han er opsat på at bryde ned. Da Zanyar selv skal være far, går han for alvor i gang med at grave i fortiden og få sin far i tale.

Land:Sverige, 2011
sprog:Svensk og kurdisk tale med engelske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Gerillasonen
instruktion:Zaynar Adami
varighed:58 min. I alt: 1 t. og 30 min.
fag: Historie, Samfundsfag
Temaer: Familie, Far og søn, Flugt, Kulturel identitet, Ligheder og forskelle, Traumer

Oplæg

Vores oplægsholder, der selv har oplevet svigt og krigstraumer tæt inde på livet, vil dele sin meget personlige historie med eleverne. Han vil fortælle om, hvordan han selv har forsonet sig med sin fortid og åbne op for en dialog om, hvordan svigt og traumer også kan være del af moderne familier i Danmark i dag.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.