Hvad vil folk sige

7. klasse - Ungdomsuddannelser

16-årige Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme, er hun en pligtopfyldende datter. Ude, fester hun med sine kammerater til langt ud på natten. En nat opdager hendes far, at hun har en dreng inde på sit værelse. Presset af de lokale, pakistanske fædre i boligområdet, beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe Nisha og sende hende på genopdragelse hos nære slægtninge i Pakistan. Filmen bygger delvist på instruktøren, Iram Haqs, egne erfaringer og er udvalgt af Salaams Ungeråd, som en rigtig god film til deres aldersgruppe.

Land:Norge
sprog:Norsk og urdu med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Hva vil folk si
instruktion:Iram Haq
varighed:106 min. Film + oplæg: 2 timer og 15 min.
fag: Dansk, Filmkundskab, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Temaer: Genopdragelsesrejse, Identitet, Kulturmøde, Overgang fra barn til voksen

Oplæg

Salaams oplægsholder taler om, hvad genopdragelse vil sige. Det sker ud fra egne erfaringer om, hvordan normer i forældrenes hjemland kan støde sammen med den måde, unge typisk ønsker at leve på i Skandinavien. Oplægsholderen deler med de unge i salen, hvordan det er at befinde sig i krydsfeltet mellem forskellige levemåder.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.