Ingenmandsland

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Hvert år forlader hundredevis af børn og unge deres forældre i Afghanistan, Iran og Etiopien for at rejse alene til Danmark i håb om at få asyl. Her opsamles de på børneasylcentre for uledsagede mindreårige. Filmen følger tre unge mænd, Shafi, Abdisa og Wasiullah, der bor på centeret Jægerspris. De afventer svar på anmodningen om asyl. Og så kommer afslaget. Hvordan giver centrets personale den besked til drengene? Og hvordan reagerer drengene efter årelang venten i usikkerhed på fortvivlelsen over afslaget? Dokumentaristen Michael Graversen, der fik en unik adgang til centret, giver os alle et indblik i nogle ellers ukendte skæbner.

Denne film er en del af “Se også” pakken, der giver dig som lærer mulighed for at bestille et film- og dialogarrangement ude på din skole for kun 750 kr. Læs mere om indhold og booking her.

Land:Danmark, 2013
sprog:Dansk
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Ingenmandsland
instruktion:Michael Graversen
varighed:29 min.
fag: Dansk, Film- og mediefag, Historie, Samfundsfag
Temaer: Asylpolitik, Flygtningeliv, Magtesløshed

Oplæg

Vores oplægsholder vil fortælle om at være flygtning og vente på asyl i et andet land. Hvordan er det at gå igennem uvisheden for fremtiden? Og hvordan er livet i dag, hvor vores oplægsholder har fået et godt liv i Danmark? Hvordan gik det til?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.