Khumba

0. - 2. klasse

Khumba er en noget anderledes zebra, der er født med striber på kun halvdelen af kroppen. Det er ikke nemt at være anderledes, når man bor i et reservat, hvor overtro og fordømmelse hersker blandt de andre zebraer. Værre bliver det, da en tørke bryder ud i området, og de andre mener, at Khumba er den skyldige. For at kunne passe ind i flokken drager Khumba gennem Karooørkenen for at finde den kilde, hvor de første zebraer efter sagnet skulle have fået deres striber. Det bliver en afgørende rejse, hvor syndebukken måske er redningen for alle dyrene i Karoo.

Land:Sydafrika
sprog:Dansk tale
censur:Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
original titel:Khumba
instruktion:Anthony Silverston
varighed:85 min. I alt: 1 t. og 55 min.
fag: Billedkunst, Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Afrika, Fællesskab og gruppeidentitet, Fordomme og fjendebilleder, Hverdagens helte og heltinder, Identitetsdannelse

Oplæg

Med rødder i den afrikanske muld og historier tager vores oplægsholder børnene med til Afrika, hvor sagn og overtro gør det svært for Khumba at være anderledes. For hvad betyder det for Khumba, at han mangler nogle striber, og hvad betyder de gamle sagn for befolkningen i Sydafrika? Kan det på samme måde være svært at være anderledes her i Danmark?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.