Kriger

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I “Kriger” kommer vi helt tæt på det farlige fællesskab i form af et nynazistisk miljø i en nordtysk forstad. Her dyrker og udøver de unge den nazistiske ideologi. 20-årige Marisa er kernemedlem og et forbillede for gruppens nytilkomne pige, den 15-årige Svenja. Marisa begynder dog at vakle i sin tro, da hun gentagende gange møder afghanske Rasul. Hun beslutter sig til sidst for at hjælpe ham til Sverige. Men er hendes handling et udtryk for medmenneskelig godhed eller forræderi over for baglandet? Det bliver alt andet end omkostningsfrit for Marisa at gøre op med gruppen og sin ellers stærke ideologi.

Denne film er en del af “Se også” pakken, der giver dig som lærer mulighed for at bestille et film- og dialogarrangement ude på din skole for kun 750 kr. Læs mere om indhold og booking her.

Land:Tyskland
sprog:Tysk, engelsk og dari med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Krigerin
instruktion:David Wnendt
varighed:100 min. I alt: 2 t. og 10 min.
fag: Dansk, Historie, Mediefag, Samfundsfag, Tysk
Temaer: Ekstremisme, Farlige fælleskaber, Fordomme og fjendebilleder, Kulturel identitet, Tyskland

Oplæg

Marisa har været en del af det nazistiske fælleskab det meste af sit liv, og Svenja bliver hurtigt fristet af det stærke sammenhold og tilknytningen til en gruppe. Hvad er det ved ekstremistiske grupper, der virker så tillokkende? Og hvordan bryder man forbindelsen igen? Vores oplægsholder åbner op for en indsigtsfuld dialog om de farlige fællesskaber.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.