Krigerne fra Nord

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Hvad får unge mænd, der er vokset op i trygge rammer i Danmark, til at vælge livet i den somaliske oprørsbevægelse Al-Shabaab? Det spørgsmål forsøger ”Krigerne fra Nord” at besvare på to måder; dels gennem et interview med en ung mand, der selv var tæt på at tage af sted, og hvis venner døde som selvmordsbombere. Dels ved at følge Abukar, som prøver at få sin søn, Muhammad, der kæmper for Al-Shabaab i Afrika til at tage hjem til Danmark. Filmen forsøger at humanisere og sætte ansigt på de unge mænd, vi i Danmark har så svært ved at forstå, og stiller måske flere spørgsmål, end den giver svar.

Se trailer til filmen her.

Denne film er en del af “Se også” pakken, der giver dig som lærer mulighed for at bestille et film- og dialogarrangement ude på din skole for kun 750 kr. Læs mere om indhold og booking her.

Land:Danmark/Somalia
sprog:Dansk, engelsk, somali med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Krigerne fra Nord
instruktion:Søren Steen Jespersen, Nasib Farah
varighed:58 minutter. I alt 1 t. og 30 min.
fag: Dansk, Film- og mediefag, Samfundsfag
Temaer: Ekstremisme, Integration, Radikalisering, Religion, Terror

Oplæg

Hvad vil det sige at blive radikaliseret, og hvorfor vælger nogle demokratiet fra? Hvorfor føler nogle mennesker i Danmark sig ikke hjemme her i landet, og hvorfor trækker konflikter i fjerne lande i nogle af de unge? Føler de sig klemt mellem flere kulturer, og har de svært ved at føle sig hjemme i nogen af dem? Vores oplægsholder vil forsøge at besvare disse spørgsmål i dialog med eleverne.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.