Los Ángeles

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I det sydlige Mexico lever Mateo med sin familie i en landsby, hvor et stærkt fællesskab i den oprindelige Zapotec-befolkning danner rammen for et usædvanligt samfund. Her tilbagelægger byens mænd den lange og farlige færd over grænsen til USA for at tjene penge til familiernes overlevelse. Da Mateo fylder 17 år, bliver det hans tur, og for at få støtte til turen involverer han sig med en lokal bande, der har fået overtaget i byen. Instruktøren Damian John Harper har levet sammen med landsbyens indbyggere igennem flere år, og hans brug af beboerne i filmen skaber en særlig autentisk oplevelse. Det er muligt at se traileren på filmens hjemmeside ved at klikke på promo.

Se trailer til filmen her

Land:Tyskland/Mexico
sprog:Zapotec og spansk med engelske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Los Ángeles
instruktion:Damian John Harper
varighed:97 min. I alt: 2 t. og 5 min.
fag: Geografi, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Familie, Fællesskaber, Globalisering, Mexico, Organiseret kriminalitet

Oplæg

Det lille, lokale Zapotec-samfund har bygget samfundets økonomi op omkring migrationen til USA. Men hvad gør denne struktur ved familierne? Hvad sker der, når et samfund står uden fædre og unge mænd? Vores oplægsholder taler med eleverne om denne særlige kultur og dens ømme punkt. Men også om migration i det hele taget, og hvorfor bander kan være så kraftfulde.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.