Lyden af Sand

7. - 10. klasse

En stærk og smuk film om en families flugt fra tørken i Vestafrika og den farlige rejse, de begiver sig ud på gennem ørkenen, mens resten af landsbyen drager mod syd. Det bliver en skæbnesvanger færd for Rahne, hans kone Mouna og deres tre børn. I mødet med sult, tørke og soldater bliver Rahne tvunget til at tage nogle umenneskelige valg, samtidig med at forholdet til datteren Sasha, som han ville have dræbt ved fødslen, ændrer sig drastisk. En fortælling om flugt, overlevelse, kærlighed og trods alt håb.

Land:Frankrig/Belgien, 2006
sprog:Fransk tale med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Si le vent soulève les sables
instruktion:Marion Hänsel
varighed:96 min.
fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Familie, Flugt, Kulturel identitet, Ligheder og forskelle, Overlevelse

Oplæg

Vores oplægsholder vil med sin afrikanske baggrund give et indblik i de levevilkår, som dele af Afrikas befolkning kæmper med, og hvordan tørke og krig påvirker livet for dem, katastroferne rammer. Hvordan forholder børn og forældre sig til hinanden, når man bliver tvunget til at skilles for at overleve? Og hvad sker der med kærligheden, når man bliver sat i umenneskelige situationer? Der tales også om fremskidt i Afrika og om en voksende middelklasse, der har store håb til fremtiden.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.