Max og Lenny

7. - 10. klasse

Max og Lenny bor i et fattigt kvarter i havnebyen Marseilles. Lenny skriver digte og rapper. Efter hendes forældre er døde, bor hun sammen med sin bror og nogle andre rødder, og de lever af at sælge hash. Max er illegal indvandrer fra Afrika. Hendes mor er blevet deporteret ud af landet, og Max står tilbage med ansvaret for sine meget yngre søskende og en syg bedstemor.
I modsætning til Lenny forsøger Max at passe sin skole, men hendes ophold i Frankrig er i fare. Da de to piger mødes, opstår et intenst venskab der forandrer deres liv.

Land:Frankrig, 2014
sprog:Fransk med engelske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Max et Lenny
instruktion:Frédéric Nicolas
varighed:86 min. Film + oplæg: 2 timer.
fag: Dansk, Fransk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Flygtninge, Ghettoliv, Identitet, Musik, Venskab

Oplæg

Max har ikke lov til at bo i Frankrig – hvorfor ikke og hvilke konsekvenser har det for hendes liv? Hvilke regler har vi i Danmark? Hvad betyder musikken for Lenny og for mange unge?
Salaams oplægsholder har selv oplevet kunsten som katalysator for positiv forandring i livet og deler ud af sine erfaringer og sin fede energi på livsudfoldelse.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.