Mia og Migoo

2. - 5. klasse

Mias mor er død, og hendes far bliver tvunget til at rejse væk for at arbejde på byggeriet af nye luksushoteller, der vil ødelægge den smukke sydamerikanske jungle. Da Mias far bliver fanget under jorden efter en arbejdsulykke, tager Mia af sted for at finde ham. Sammen med det mærkelige væsen Migoo og sin nye ven Aldrin kaster Mia sig ud i et kapløb med tiden om at redde både sin far og livets træ, og dermed også resten af verden.

Land:Frankrig/Italien, 2008
sprog:Dansk tale
censur:Tilladt for alle
original titel:Mia et le Migou
instruktion:Jacques-Rémy Girerd
varighed:91 min.
fag: Billedkunst, Dansk, Natur/Teknik
Temaer: Familie, Fællesskab og gruppeidentitet, Kærlighed og venskab uden grænser, Natur og miljø

Oplæg

Vores oplægsholder fortæller i børnehøjde, og ud fra egne erfaringer om udnyttelse af mennesker og naturressourcer i områder, hvor lokalbefolkningen ikke har midler til at kæmpe imod de multinationale virksomheder. Hvad betyder disse problematikker for os i vores del af verden, og hvad kan vi gøre for at hjælpe? Kan børn gøre en forskel, ligesom Mia gør i filmen?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.