Mine sko

1. - 3. klasse

I Mine sko har Fallous har set et par fantastiske sko med blå vinger i en forretning i byen. Men hans familie er fattig, og de har ikke råd til at købe skoene. Fallous drømmer om skoene, mens han løber rundt og sælger sin mors hjemmelavede slik. Han drømmer videre om natten hvor han flyver med skoene på. Landsbyens gamle mand drømmer med. En betagende film om håb og drømme.
Kortfilmen Nye sko viser et meget varmt og regnfuldt Indonesien. En lille pige fra slummen har fået et par fine nye sko. Hun følger en sjov tradition for at få regnen til at stoppe, så hun kan komme ud med sine sko på.

Land:Tunesien, 2013/ Indonesien, 2013
sprog:Dansk tale
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Sabbat El Aïd/ Sepatu Baru
instruktion:Anis Lassoued / Aditya Ahmad
varighed:45 min. Film + oplæg = 1 time og 15 min.
fag: Dansk
Temaer: Drømme, Fattigdom, Håb, Mentorskab, Tro og overtro, Venskab

Oplæg

Hvad vil det sige at ønske noget så brændende at man ikke kan tænke på andet? Hvad vil det sige at bo i en bjerglandsby i Tunesien eller slummen i Indonesien? Hvad betyder det at have en rigtig god voksen ven? Hvad kender eleverne til det? Hvor kan man søge voksenstøtte? Og hvad har Salaams oplægsholder oplevet af mentorer og gode venner?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.