Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone

8. klasse - Ungdomsuddannelser

I mere end ti år har Afghanistans befolkning levet med krigen og kampen mod Taliban. Den dansk-afghanske journalist Nagieb Kaja går på jagt efter det virkelige Afghanistan, sådan som det opleves af landets befolkning. Med en taske fyldt med videokameraer rejser han ud på en mission, som viser sig at være farlig og meget vanskelig. For første gang bliver vi inviteret ind i de civile afghaneres liv og deres hjem, hvor vi hører om deres håb og deres sorger. De personlige afghanske beretninger og historier giver os et indtryk af landet og er en rørende fortælling om befolkningen og deres hverdag midt i krigszonen.

‘Mit Afghanistan – Livet i den forbudte zone’ har vundet prisen for bedste dokumentarfilm på den internationalt anerkendte One World International Human Rights Festival 2013.

Land:Danmark/Afghanistan, 2012
sprog:Dansk og Pashto med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone
instruktion:Nagieb Khaja
varighed:88 min. I alt: 2 t.
fag: Dansk, Film- og mediefag, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Afghanistan, Hverdag i krigszonen, Kulturmøde, Overlevelse

Oplæg

Vores oplægsholder har selv erfaringer med at leve i et krigsramt land og taler om sine erfaringer med det. Hvorfor kan Nagieb ikke selv tage ud i den forbudte zone? Hvordan og hvorfor rammer krigen civilbefolkningen? Hvordan opretholder man en tilværelse og håbet i en krigszone?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.