Natt til 17.

7. - 10. klasse

Natten før den 17. maj, som er Norges nationaldag, fester hele nationen og mange unge drikker tæt. Sam og Amir er 15 år. De har været venner det meste af livet og er som brødre. Men natten til den 17. sætter deres venskab på prøve. Sam er faldet for Thea, Amir eks-kæreste. Han er nødt til at fortælle det, men ved ikke hvordan. Da han endelig får det sagt, er Amirs reaktion er langt værre, end han havde forestillet sig. Den lange nat ender i kaos, da Amir i raseri begiver sig ud på et hævntogt med vold og ødelæggelse. Kan Sam og Amir tilgive hinanden eller er det slutningen på deres venskab?

Land:Norge
sprog:Norsk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Natt til 17.
instruktion:Eirik Svensson
varighed:83 minutter. I alt 1 t. og 55 min.
fag: Dansk, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Identitet, Venskab

Oplæg

Vores oplægsholder taler med de unge om, hvordan det er at være ung og rodløs og prøve at finde sig selv. Og om, hvordan en konflikt kan opstå i selv de bedste venskaber. Om hvordan nogen prøver at finde tryghed i bander.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.