Nattergalen

4. - 5. klasse

I dette moderne eventyr skildrers et Kina i rivende udvikling og de kontraster, den udvikling har bragt med sig. Ren Xing vokser op i Beijing med to succesfulde, men travle forældre, og er fuldt udstyret med alt det moderne grej, en ung pige kan ønske sig. Men det må hun vænne sig af med, da hendes ferie med bedstefaren til hans fødeby ikke går som planlagt. Og i sit møde med den analoge verden opdager Ren Xing den skønhed, der findes på den anden side af skærmen. ”Nattergalen” er en film om mødet med en traditionel verden og om nødvendigheden af at være til stede i sin egen tilværelse.

Land:Kina, Frankrig
sprog:Mandarin med danske undertekster
censur:Tilladt for alle
original titel:Ye Ying / Le promeneur d'oiseau
instruktion:Philippe Muyl
varighed:100 min. I alt: 2 t. og 10 min.
fag: Dansk, Geografi, Natur/Teknik
Temaer: Familie, Natur, Opdagelser, Teknologi, Traditioner

Oplæg

Hvordan kan Ren Xing møde så forskellige verdener på sin rejse, og hvorfor har hun aldrig mødt dem før? Vores oplægsholder vil fortælle om udviklingen i Kina og om de kulturelle forskelle, der findes i det store land. Vores oplægsholder vil også fortælle om familieforhold i Kina og om den økonomiske opblomstring, man har oplevet de sidste årtier.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.