Nordvest

8. - 10. klasse

I Københavns Nordvest-kvarter bor den unge Casper med sin mor og sine to mindre søskende. Casper laver småbræk sammen med vennen Robin og sælger varerne videre til Jamal for håndører. Da han en dag møder rockeren Bjørn, åbner der sig nye muligheder for større penge, og Casper bliver involveret i kriminalitet af en anden kaliber. Men Jamal er ikke tilfreds med at miste sin håndlanger til modstanderen, og Casper og hans familie befinder sig pludselig i krydsilden mellem Bjørn og Jamal. Og så gælder det om at tage benene på nakken.

Land:Danmark
sprog:Dansk
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Nordvest
instruktion:Michael Noer
varighed:91 min. I alt: 2 timer
fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Ansvar, Familie, Kriminalitet, Subkulturer

Oplæg

Hvorfor er det så nemt at blive involveret i organiseret kriminalitet? Og hvorfor er det så svært at komme ud af det igen? “Nordvest” kaster lys over et miljø og en kultur, som er en del af byen, selvom vi ikke lige ser det. Vores oplægsholder taler om farlige fællesskaber, parallelsamfund og det kriminelle miljø i Københavns Nordvest-område og fortæller om, hvordan livet i Nordvest også kan være.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.