Omar

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Den unge Omar forcerer muren mellem Israel og Palæstina for at møde sin kæreste Nadia og vennerne Tarek og Amjad. De er barndomsvenner og i færd med at planlægge et attentat mod en israelsk militærbase. Da Amjad skyder en israelsk soldat, kommer de tre venner i vanskeligheder, og Omar bliver fængslet. Her narres han af agent Rami, der sætter ham under hårdt pres for at forråde sine venner. Ellers vil Omar selv ende i fængsel på livstid. ”Omar” er en nervepirrende fortælling om valget mellem loyalitet og frihed og den svære kamp for kærligheden, når nære venskaber sættes på spil.

Land:Palæstina
sprog:Arabisk, hebraisk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Omar
instruktion:Hany Abu-Assad
varighed:96 minutter. I alt 2 t. og 10 min.
fag: Geografi, Historie, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Ære, Israel-Palæstina, Kærlighed, Svig

Oplæg

Ingen af os ved, hvordan vi reagerer under hårdt pres, før vi har prøvet det. Står man fast på sin sag, når truslen gælder dem, man står nær? Vil man mon forråde sine venner? Eller forholder man sig loyal? Det er problematikker, som vores oplægsholder vil komme ind på sammen med det historiske aspekt i konflikten mellem Israel og Palæstina.

Se video hvor Salaams oplægsholder Rami fortæller om filmen Omar

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.