Ørkenblomst

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Filmen er baseret på en virkelig historie om somaliske Waris, der bliver omskåret som femårig og giftet bort som 13- årig. Hun flygter derfor til London med bedstemorens hjælp og starter et liv som illegal indvandrer. En engelsk kvinde giver Waris venskab, husly og et job i en fastfoodrestaurant. Her opdager en anerkendt modefotograf Waris’ udstråling. Hendes forvandling til international topmodel begynder – og Waris finder en platform for kampen for afrikanske kvinders rettigheder.

Land:England/Tyskland/Østrig, 2009
sprog:Engelsk, Somalisk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Desert Flower
instruktion:Sherry Horman
varighed:120 min.
fag: Engelsk, Kristendom og Religion, Samfundsfag
Temaer: Afrika, Flygtningeliv, Fremmedfrygt, Integration, Islam og Vesten, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturel identitet, Kulturmøde, Ligestilling

Oplæg

En somalisk-dansk oplægsholder taler med eleverne om, hvad kvindelig omskæring er. Foregår det i Danmark og hvilke fysiske og psykiske konsekvenser har det for pigerne og for deres ligestilling? Hvordan navigerer en ung dansk-somalisk pige i forhold til forskellige normer for kvindelighed?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.