På Flugt

4. - 6. klasse

På Flugt er et bevægende doku-drama om Younis på 13, som er flygtet med sin familie fra Irak til et asylcenter i Danmark. Younis bedste ven Omar, bliver sendt tilbage til Irak, og Younis familie skal endnu en gang flytte til et nyt asylcenter. Younis beslutter sig for at tage sagen i egen hånd og gå under jorden. Familien kan nemlig ikke flyttes, så længe deres dreng er forsvundet. Under flugten får han hjælp af den danske dreng Anton. De bliver venner, og Anton skjuler ham for sin mor og for politiet.

Land:Danmark 2008
sprog:Dansk og irakisk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af medierådet
original titel:På Flugt
instruktion:Jesper Troelstrup
varighed:30 min.
fag: Dansk, Engelsk, Samfundsfag
Temaer: Børn i krig, Flygtningeliv, Kærlighed og venskab på tværs af kulturer, Kulturmøde

Oplæg

Vores oplægsholder taler med eleverne om de spørgsmål filmen rejser. Hvordan er det at komme fra et land i krig? Hvordan er det at bo på et asylcenter og ikke vide, om man kan blive i Danmark? Hvordan er det at føle sig magtesløs som barn i de voksnes verden? Selvom man ikke er flygtningebarn på et asylcenter, kan man godt kende til at leve sammen med syge eller psykisk syge forældre. Hvordan er det?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.