Raketten

4. - 6. klasse

Den 10 år gamle Ahlo er berygtet for at bringe uheld til sin familie. Da han får skylden for en række uheld og katastrofer, rejser han og hans familie rundt i Laos for at finde et nyt hjem. Ahlo møder den åndrige forældreløse Kia og hendes excentriske onkel Purple, som er ekssoldat med lilla tøj og en fetish for James Brown. I et forsøg på at vise sin familie, at han ikke er forbandet, bygger Ahlo en gigantisk raket. Han vil deltage i årets lukrative og farlige konkurrence, Raket Festivalen.

Land:Australien/Laos/Thailand, 2013
sprog:Lao/Thai med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:The Rocket
instruktion:Kim Mordaunt
varighed:91 min.
fag: Dansk, Geografi, Kristendom og Religion
Temaer: Asien, Drømme, Familie, Kulturel identitet, Laos, Mønsterbrydere, Tro og overtro

Oplæg

Over to mill. tons bomber og miner blev spredt over Laos under Vietnamkrigen, og ikke detonerede miner ligger fortsat tæt i Laos. Det kommer oplægsholderen ind på, men taler derefter også om tro og overtro, og om hvordan forskellige kulturer kan blive præget af dette. Kender eleverne nogen former for overtro? Kan de genkende det fra deres hverdag? Og hvilke festivaler har eleverne mon selv deltaget i?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.

Aktuelle workshops for Raketten: