Salam Neighbor

8. klasse - Ungdomsuddannelser

To unge amerikanere Chris og Zach tager til Jordan til flygtningelejren Za’tari hvor de vil prøve at bo og dele livsvilkår med flygtningene. Salam Neighbor handler om livet som flygtning og forsøget på at få en almindelig hverdag i lejren. I Za’tari lejren er der omkring 85.000 syrere, og i filmen følger man bl.a. Um Ali der ikke kan finde sig til rette i Jordan, den 10-årige Raouf der gemmer på et voldsomt traume, og et forældrepar der har mistet deres søn i borgerkrigen. Mennesker der har mistet alt og kæmper for at genopbygge deres liv. Filmen viser også menneskets ukuelige vilje til at overleve og skabe.

Land:USA, Jordan, 2015
sprog:Engelsk og arabisk med engelske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Salam Neighbor
instruktion:Zach Ingrasci og Chris Temple
varighed:75 minutter. Film + oplæg: 1 t. og 45 min.
fag: Filmkundskab, Mediefag, Samfundsfag
Temaer: Fattigdom, Flygtninge

Oplæg

Hvordan er det at flygte fra sit land og efterlade alt for at bygge en tilværelse op et nyt sted? Vores oplægsholder er selv flygtet og har prøvet at starte forfra. Hvordan er det at tænke på familie og venner der må blive tilbage?  Og hvordan kommer man over de til tider forfærdelige oplevelser på flugten? Hvordan finder flygtninge i lejren deres mod og energi til at fortsætte livet i lejren?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.