Sameblod

7. klasse - Ungdomsuddannelser

14-årige Elle Marja er same i det nordlige Sverige i 1930erne. Hun og de andre samebørn går på svensk kostskole hvor de udsættes for naboernes racisme og statens ydmygende raceundersøgelser. Elle Marja er dygtig i skolen, og hun nærer intense drømme om at flytte til Uppsala og blive lærerinde. Hun får modet til at stikke af til Uppsala da hun møder en ung fyr derfra, men det kræver at hun bryder alle bånd til sin familie og kultur. Hun kalder sig Christina og brænder sin samedragt.

‘Sameblod’ er en af finalisterne til dette års LUX filmpris, der afgøres i november 2017. Europa-Parlamentets formål med LUX prisen er at støtte kulturel diversitet ved at give de nationale film større udbredelse på tværs af Europa.

Land:Sverige, Danmark, Norge, 2016
sprog:Samisk og svensk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Sameblod
instruktion:Amanda Kernell
varighed:110 minutter. Film + oplæg: 2 timer og 50 min.
fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Diskrimination, Identitet, Minoriteter

Oplæg

Hvad bliver Elle Marja udsat for da hun bliver målt og vurderet som ’en anden race’? Hvordan kunne man tænke at nogle ’racer’ var mindre begavede end andre? Vores oplægsholder trækker problematikken til Danmark, når hun taler om forholdet til minoritetsgrupper i dag.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.