Satellite Boy

4. - 7. klasse

Pete lever sammen med sin bedstefar i den australske outback. Bedstefaren lærer Pete om aboriginernes nære bånd med naturen. Pete vil dog ikke høre på hans fortællinger. Han venter kun på, at moren vender hjem til ham igen. En dag truer et mineselskab med at grave området op og gøre Pete og bedstefaren hjemløse. Pete handler prompte og drager med sin ven Kalmain ud på en lang rejse mod byen. De vil tage en alvorssnak med mineselskabets direktør. Efter mødet med storbyen bliver Pete tvunget til at vælge, om han skal blive ved med at være den, han er, eller om han skal blive et bymenneske.

Land:Australien
sprog:Engelsk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Satellite Boy
instruktion:Catriona McKenzie
varighed:90 min. I alt: 2 timer
fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Historie, Kristendomskundskab
Temaer: Identitet, Natur og miljø, Oprindelige folk, Valget mellem to kulturer, Venskab

Oplæg

Oplægsholderen vil tale med eleverne om den særlige forbindelse, der er mellem aboriginerne og den australske natur, og sætte gang i en dialog om Petes valg mellem livet i outbacken med bedstefaren eller med moren i storbyen. Hvad er det for et valg, han står over for? Og hvorfor er det så vigtigt for ham at redde sit barndomshjem, når han er så træt af livet i vildmarken?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.