The Dark Horse

8. klasse - Ungdomsuddannelser

The Dark Horse er baseret på den virkelige historie om Genesis Potini der var en enestående skakspiller. Potini var manio-depressiv og tilhørte den oprindelige maori befolkning. Med reference til hestevæddeløb hvor ’the dark horse’ trods alle odds og ganske uventet kan vinde, handler Potinis historie om at nå sine mål på trods af alle udfordringer. Potinis sygdom krævede mange hospitalsophold, men alligevel underviste han underprivilegerede unge i skak for at vise dem en anden vej end bander og kriminalitet. Han var med i forberedelserne til filmen, men døde i år 2011 før den var færdig.

Land:New Zealand, 2014
sprog:Engelsk med danske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:The Dark Horse
instruktion:James Napier Robertson
varighed:124 minutter. Film + oplæg: 2 t. og 35 min.
fag: Dansk, Engelsk, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Lederskab, Mod, Motivation, Tilhørsforhold

Oplæg

Vores oplægsholder har selv prøvet at kæmpe mod alle odds. Han taler med de unge om hvad det kræver at bryde et mønster, at nå sine mål og drømme, og hvordan vi alle hver især kan gør kloden til et bedre sted ved at starte med os selv.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.