The Student

8. klasse - Ungdomsuddannelser

Gymnasieeleven Veniamen bliver stadig mere og mere religiøs. Med bibelen i hånden tordner han mod sin mor og skolen, der tillader bikinier i svømmeundervisningen. Efterhånden som han radikaliseres bliver biologilæreren, der underviser i darwinisme, hans hovedfjende. Veniamen finder en beundrer i Grigoriy som er handicappet og klassens mobbeoffer. Rektor og lærerne på gymnasiet kan ikke finde ud af at sige fra overfor Veniamens radikale kristendom, og da han begynder at lægge planer for at udrydde sine fjender, er der lagt op til katastrofe.

Land:Rusland, 2016
sprog:Russisk med engelske undertekster
censur:Ej fastsat af Medierådet
original titel:Uchenik
instruktion:Kiril Serebrennikov
varighed:118 minutter. Film + oplæg: 2 timer og 30 min.
fag: Dansk, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Temaer: Demokrati, Radikalisering, Religion, Venskab

Oplæg

Vores oplægsholder kender til radikalisering og kan tale om hvorfor nogle unge radikaliseres. Hvad er det der gør, at deres omgivelser ikke siger fra? Hvornår overskrider man grænsen fra meget religiøs eller fanatisk optaget af noget til radikal? Og hvad kan man gøre for at modvirke radikalisering?

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.