Trash

6. - 8. klasse

I Rio de Janeiros slumkvarter lever den 14-årige Raphael af at sortere skrald for at tjene til dagen og vejen. En dag finder han en pung fyldt med penge, som han deler med sin ven Gardo. Men pungen rummer også en farlig hemmelighed om en kriminel bande. Det korrupte politi er på jagt efter pungens hemmelighed og starter en jagt på drengene. Raphael og Gardo beslutter sig for at afsløre pungens hemmeligheder, og sammen med vennen Rato begiver de sig ud på en hektisk tur igennem Rios gader med politiet i hælene – en tur som vil forandre deres liv for altid.

Land:Brasilien, Storbritannien
sprog:Portugisisk og engelsk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 11 år
original titel:Trash
instruktion:Stephen Daldry
varighed:114 min. I alt: 2 t. og 25 min.
fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Børn i verden, Fattigdom, Hverdagens helte og heltinder, Klasseforskelle, Korruption, Kriminalitet, Livet på gaden, Mod, Sammenhold, Venskab

Oplæg

Hvad sker der, når det lille menneske bliver klemt i det politiske spil, og hvordan har korruption indflydelse på folks dagligdag? Vores oplægsholder tager fat på problematikken omkring social uretfærdighed og taler med eleverne om levevilkårene for fattige børn i andre lande og den korruption, der plager mange fattige lande.

Se video hvor Salaams oplægsholder Jamil fortæller om filmen Trash

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.