Under Sandet

9. klasse - Ungdomsuddannelser

I 1945, efter den tyske besættelse, blev omkring 2.000 tyske krigsfanger sendt ud på den jyske vestkyst for at fjerne 1,5 millioner landminer. Filmen følger 10 unge tyske soldater som efter en kort oplæring og med livet som indsats skal fjerne miner under bevogtning af den danske sergent Carl. Carl hader tyskere og viser hverken sympati eller nåde overfor drengene. Men langsomt finder Carl ud af at det er skræmte og uskyldige drenge der kalder på deres mor når de bliver bange. Filmen sætter dødens nærvær i kontrast til den jyske vestkysts smukke natur.

Denne film er en del af “Se også” pakken, der giver dig som lærer mulighed for at bestille et film- og dialogarrangement ude på din skole for kun 750 kr. Læs mere om indhold og booking her.

Land:Danmark, Tyskland, 2015
sprog:Dansk og tysk med danske undertekster
censur:Tilladt for børn over 15 år
original titel:Under Sandet
instruktion:Martin Zandvliet
varighed:100 minutter. Film + oplæg: 2. t og 10 min.
fag: Dansk, Historie, Tysk
Temaer: Fjendebilleder, Krig, Sammenhold, Venskab

Oplæg

Hvad sker der når vi dømmer mennesker ud fra hvilken nation de kommer fra? Glemmer vi vores menneskelighed når fordommene tager over? Sejrherrerne fortæller historien – hvad vælger vi at gøre ved vores besejrede fjender? Vores oplægsholder vil tage fat på problematikken om hvordan man kommer videre når man har været fjender i en krig, og hvordan vi kan lære at acceptere hinanden på tværs af kulturer. Og så taler oplægsholderen om de filmiske virkemidler i fortællingen.

Film og dialog arrangementer

Et simpelt Salaam Skole arrangement: 1.500 kr.
Det simple Salaam Skole arrangement består af en film og et oplæg med dialog for en eller flere klasser.

Salaam Skoles Workshops: 3.300 kr.
En Salaam Skole Workshop er et mere omfattende arrangement, hvor eleverne får mulighed for både at se film og for at lære om filmens temaer i bevægelse og igennem aktiv elevindragelse sammen med en oplægsholder.

Kontakt os på tlf.: 32 118 288 eller på skole@salaam.dk for at booke et arrangement.